Palisades

Palisader: mångsidig lösning för trädgårdsdesign

Palisader är idealiska för trädgårdsdesign. Oavsett om det handlar om en visuell indelning av förträdgården eller en praktisk kantning av rabatter - palisader erbjuder hobbyträdgårdsmästare många möjligheter. De finns trots allt i många olika former, färger och storlekar och i en rad olika material.

Som trädgårdsägare har du därför möjlighet att välja och köpa exakt de palissader som passar bäst för ditt projekt och som uppfyller dina personliga idéer så bra som möjligt.

Om du vill köpa palissader till din trädgård hittar du ett urval av högkvalitativa produkter i vår butik, som du bekvämt kan beställa online och få levererade direkt till din önskade adress.

De viktigaste fakta om palissader i korthet

 • Palissader finns i olika former och storlekar, så trädgårdsägarna har ett stort urval.

 • Palisader tillverkas av trä, betong, plast och natursten, t.ex. granit.

 • Palissader av trä är mycket populära, men kräver regelbundet underhåll som skydd mot väder och vind.

 • Palissader av granit och betong är särskilt stabila och har därför en mycket lång livslängd.

 • Palissader av plast ger bland annat låga kostnader och god väderbeständighet.

 • När du ställer in palissaderna är noggrannhet och noggrannhet viktigt för att säkerställa optimal stabilitet.

 • I vår butik hittar du högkvalitativa palissader, som du kan köpa bekvämt och billigt online.

Vad är palisader?

Palisader var ursprungligen långa träpålar, med vilka man tidigare stängslade in t.ex. bosättningar eller som tjänade militären som befästning. I dag är detta naturligtvis inte längre fallet.

Istället har palisader använts i decennier inom landskapsarkitektur och trädgårdsdesign. De används till exempel för att avgränsa små sluttningar eller vallar, som avskärmning eller för att avgränsa stigar och rabatter.

De flesta palisader är i dag tillverkade av tryckimpregnerat rundvirke, natursten eller betong. För privata trädgårdar kan man också använda billiga palissader av robust plast. De olika materialen skiljer sig åt inte bara visuellt. Beslutet att välja ett visst material bör därför övervägas noga innan man köper palissaderna.

 

Olika användningsområden för palisader

Palisader är ett mycket mångsidigt element för utformningen av din trädgård. Du kan t.ex. använda dem som rabattkant och se till att dina rabatter med prydnads- eller nyttoväxter är tydligt avgränsade från andra delar av trädgården. Samtidigt har detta också fördelen att växterna i rabatterna och deras rötter inte växer okontrollerat, vilket minskar underhållsbehovet för trädgården.

Förutom detta kan du naturligtvis också använda palissader för att förse dina trädgårdsgångar med en kant eller för att skapa en hållbar och stabil avgränsning för din gräsmatta. Längre palisader kan också användas för att överbrygga höjdskillnader i trädgården, för att skapa fristående murar eller rabatter eller för att bygga upp upphöjda rabatter.

Som du ser öppnar användningen av palisader upp många möjligheter när du utformar din trädgård. Med lite kreativitet och planering kan du genomföra mycket olika planer.

 

Palisader i olika former

När de flesta tänker på palisader tänker de förmodligen på runda träbitar som sticks ner i marken på rad som ett alternativ till ett staket eller en mur. Detta är inte fel i princip. Utöver detta finns det sedan länge många andra former och storlekar på palissaderna.

Förutom den klassiska runda formen kan du också välja rektangulära palissader, som du i princip kan använda för att bygga en mer eller mindre kontinuerlig vägg. Det finns även större kubformade palisader, liksom element av betong som visuellt ser ut som om flera enskilda runda palisader är placerade precis bredvid varandra.

Du är alltså ganska flexibel och kan välja de palisader som du tycker om och som passar bäst in i din trädgårds helhet.

 

Palisader i olika storlekar

Samma som formen är det också storleken. Oavsett om det handlar om korta palissader, som bara sticker ut 10 eller 20 centimeter från marken efter läggning och därför passar utmärkt som till exempel en sängkant, eller om palissader med en höjd på mer än en meter, har du ett stort urval att välja mellan.

Vilken höjd dina palissader ska ha beror förstås främst på det avsedda användningsområdet. Medan du behöver korta palissader för att avgränsa stigar eller rabatter, kräver byggandet av en högbädd eller ett trädgårdsstaket av palissader naturligtvis betydligt längre konstruktionselement.

För att köpa är det därför bäst att tänka noga på vilken längd som är rätt för ditt projekt och även ta hänsyn till att en stor del av palissaderna kommer att ligga i marken.

 

Palisader av olika material

Palisader finns inte bara i olika former. De tillverkas dessutom av flera olika material. Om du vill köpa palissader har du alltså ett brett utbud att välja mellan beroende på syfte, budget och personliga preferenser.

När du köper palissader kan du bland annat välja mellan följande material:

 • Trä

 • Granit

 • Betong

 • Trä

 • Plast

 

Palisader av trä: den tidlösa klassikern

 

Palisader i trä är en riktig klassiker och fortsätter att vara mycket populära. De är särskilt utbredda i form av rundvirke i olika längder och diametrar. Dessutom finns träpalisader ibland även i plattare eller vinklade format.

Träpalisader är ofta tryckimpregnerade. Detta saktar ner den naturliga rötningsprocessen, vilket gör att byggnadsdelar som palissader håller längre. Livslängden för träpalisader är dock begränsad och du kan vanligtvis inte undvika att anstränga dig för att underhålla dem och till exempel behandla dina träpalisader med ett lämpligt träskyddsmedel med jämna mellanrum.

Det betyder naturligtvis inte att träpalisader inte rekommenderas. Men du bör åtminstone ha detta i åtanke när du väljer ett visst material.

 

Granitpalisader: robust natursten

Natursten är ett annat material som ofta används för att göra palisader. Särskilt granit är mycket populärt. Jämfört med varianten av trä kännetecknas granitpalisader av en mycket hög motståndskraft mot väder och vind. De är långlivade och mycket stabila.

Detta gör granitpalisader lämpliga inte bara för privata trädgårdar, utan även för användning i offentliga miljöer, där robusta och hållbara material är kända för att spela en särskilt viktig roll.

Granitpalisader finns i en rad olika ljus- till mörkgrå toner, eller till och med med en gulaktig eller röd ton, så du kan välja mellan olika nyanser när du köper.

 

Betongpalisader: hållbara och robusta

Betongpalisader finns också i olika former och storlekar. Här kan du välja mellan enskilda element eller till och med större plattor med palissadliknande utseende. Det sistnämnda sparar tid när du lägger ut dina palissader. Du bör dock tänka på att vikten ökar betydligt med ökande bredd. Därför kan det ibland vara meningsfullt att lägga betongpalisader inte ensamma utan i par.

Oavhängigt av detta erbjuder de precis som andra byggnadselement av betong naturligtvis en särskilt hög stabilitet och en mycket lång livslängd. Om du bestämmer dig för betongpalisader, till exempel för att förverkliga rabatter, kan du därför vara säker på att du kommer att ha många års glädje av din konstruktion och inte behöver räkna med mycket underhåll.

Och även om betong inte är det mest visuellt tilltalande materialet finns palisaderna i olika färger och kan beroende på utformningen av resten av trädgården passa in ganska bra i helhetsbilden.

 

Plastpalisader: billiga och väderbeständiga

Plast är ett annat material som du kan välja när du köper palisader. Även om du till en början kanske är mer benägen att välja ett annat material, har plastpalisader vid närmare granskning ett antal fördelar som du kan dra nytta av.

För det första är de vanligtvis mycket billiga, vilket naturligtvis är en fördel, särskilt om du bara har en begränsad budget för utformningen av din trädgård. Dessutom är plastpalisader särskilt lätta att hantera tack vare sin jämförelsevis låga vikt. Monteringen lyckas därför oftast mycket bra på egen hand, vilket naturligtvis också visar sig vara mycket praktiskt och talar för deras användning.

Om du är uppmärksam på en god kvalitet när du köper plastpalisader kan du också lita på hög stabilitet, god väderbeständighet och lång livslängd.

 

Placering av palissader på rätt sätt

Om du har bestämt dig för palissader och vill använda dem i din trädgård är det förstås viktigt att du placerar dem på rätt sätt. Först då kan du vara säker på att konstruktionen har tillräcklig stabilitet och att de enskilda palissaderna håller sig på plats och inte glider.

Det är därför viktigt att du tar dig tid och går försiktigt fram när du sätter upp palissaderna. Mät noggrant och se till att du sätter palissaderna rakt ner i marken. Det exakta tillvägagångssättet skiljer sig naturligtvis åt beroende på hur stora palissaderna är och vilket material de är gjorda av.

I allmänhet kan du oavsett detta utgå från att dina palissader ska sitta ungefär en tredjedel i marken och två tredjedelar ska sticka ut. Om de valda palissaderna har en total längd på 60 centimeter innebär det att höjden på det färdiga byggprojektet är cirka 40 centimeter.

Bortsett från detta är det i många fall vettigt att fästa palissaderna med ett betongfundament. Detta innebär extra arbete och en viss tid för betongens torkning. Det garanterar dock att du kan sätta dina palissader stabilt i marken och att din konstruktion håller särskilt länge. Det är därför värt besväret, även om du kanske inte vill göra det till en början.

 

Varför lönar det sig att köpa palisader på nätet?

Om du behöver pallisader för ett byggprojekt i din trädgård kan du naturligtvis köpa dem i en lokal butik. Att beställa på nätet har dock många fördelar i jämförelse, vilket är anledningen till att fler och fler människor köper byggmaterial för trädgårdsdesign, till exempel palisader, på nätet.

För det första har du ett särskilt stort urval på Internet, som du kan få en uppfattning om direkt från skrivbordet hemma eller från soffan. Dessutom kan du i lugn och ro informera dig om de olika materialen och deras respektive för- och nackdelar.

Det är dessutom möjligt att få de valfria palisaderna levererade direkt hem till dig när du köper på internet, vilket gör att du slipper transportera dem med bil. Särskilt för lite större byggprojekt som du kanske vill förverkliga med betong- eller granitpalisader är detta en fördel som inte får underskattas och som kan göra det hela mycket enklare för dig.

Sist men inte minst, när du köper på internet kan du ofta dra nytta av billiga erbjudanden, utan att behöva kompromissa med kvaliteten. I vår butik hittar du till exempel billiga palissader av plast som kan ge ett attraktivt träutseende och utmärkt väderbeständighet.

 

Vad ska man tänka på när man köper palisader?

Självklart finns det saker man bör tänka på när man köper palisader. Du vill trots allt ha glädje av ditt köp så länge som möjligt och se till att de palissader som du väljer är väl lämpade för ditt tänkta användningsområde.

I synnerhet följande punkter är viktiga när du köper palissader:

 • Palissaderna måste ha rätt storlek för ditt byggprojekt och får varken vara för korta eller för långa.

 • Materialet du väljer har bland annat ett avgörande inflytande på utseendet och hållbarheten.

 • God kvalitet är naturligtvis oumbärlig och garanterar hållbarhet och god väderbeständighet.

 

Köp högkvalitativa palissader online

Om du behöver lämpliga palissader för att utforma din trädgård har du kommit till rätt ställe. I vår butik hittar du ett urval av högkvalitativa palisader som du enkelt kan beställa online. Köp till exempel robusta och väderbeständiga palissader av plast hos oss i butiken och få ditt köp enkelt hemlevererat.

Förutom hög produktkvalitet erbjuder vi låga priser, snabb leverans och utmärkt kundservice som inte lämnar något övrigt att önska. Vi är därför övertygade om att vi kan övertyga även dig och att du kommer att ha mycket länge glädje av dina nya palisader.