Rabattkant

Rabattkanter av hög kvalitet för kräsna amatörträdgårdsmästare

En frodig, grön gräsmatta är önskan för många amatörträdgårdsmästare. En lämplig gräskant kan spela en avgörande roll för att visuellt skilja gräsmattan från resten av trädgården. Det är därför ett oumbärligt verktyg för trädgårdsdesign.

Turfkanter finns i många olika material. När du köper din gräskant kan du bland annat välja mellan cortenstål, aluminium och rostfritt stål.

Du har därför fria händer när det gäller utformningen av din gräskant och kan välja exakt den gräskant som uppfyller dina förväntningar. Så länge du uppmärksammar god kvalitet kan du i princip inte göra fel med ditt beslut.

Varför det lönar sig att installera Rabattkant

Rabattkant har ett antal fördelar. Först och främst är de ett enkelt men effektivt designelement som du kan använda för att försköna din trädgård.

Om du installerar en matchande gräskant kan du visuellt skilja din gräsmatta från trädgårdsgångar och rabatter. Eftersom Rabattkant finns i många olika varianter kan du alltid välja den modell som passar bäst för din trädgård.

För övrigt har Rabattkant också en praktisk användning. Den förhindrar till exempel att gräset lätt sprider sig i angränsande rabatter. Dessutom underlättar gräskanten klippningen i kanterna och kan även bidra till att begränsa eventuell tillväxt av växtrötter.

Rabattkant i olika utföranden

När du bestämmer dig för att anlägga Rebatekant kommer du snabbt att upptäcka att utbudet av olika material är stort. Först och främst är det därför viktigt att fatta ett beslut och välja rätt gräskant för din egen trädgård.

Då tar du dig tid att planera och tar en titt på vårt omfattande sortiment i lugn och ro. En gräskant är trots allt inte något du vill lägga om varje år. Genom att välja rätt material för din trädgård redan från början kan du se till att slutresultatet blir precis som du vill ha det.

Gräskanter av metall, aluminium och stål

Gräskanter av metall, aluminium och stål är särskilt vanliga i trädgårdar. De är lätta att installera och är vanligtvis tillverkade av väderbeständiga material.

Den kan dessutom användas för flexibla tillämpningar och kan användas inte bara som en kant för gräsmattan, utan även som en kant för rabatter eller träd.

Robust rostfritt stål för falsar

Ett rostfritt stål är känt för att vara mycket robust och hållbart. Det är därför idealiskt som gräskant. Fackelkanter i rostfritt stål är det perfekta valet om du värdesätter ett modernt utseende och hög stabilitet.

Så länge det skyddande skiktet av rostfritt stål inte skadas kan fackelkanter av rostfritt stål praktiskt taget inte korrodera. Detta gör dem extremt väderbeständiga och okänsliga för sura jordar.

Till skillnad från andra modeller kan falsarmar av rostfritt stål läggas mycket flexibelt trots sin robusthet. Därför kan du definitivt använda dem även om du behöver en rund gräskant eller om du måste följa trädgårdsgångens kurvor.

Automatisk Corten Steel Rebate Edge

Cortenstål är ett hållbart konstruktionsstål som är mycket populärt på grund av sitt typiska rostiga utseende. På grund av rosten på ytan har en gräskant av cortenstål ett mycket speciellt utseende som ger intryck av att materialet redan är mycket gammalt.

Då cortenstål endast korroderar ytligt behöver du inte oroa dig för hur länge din gräskant kommer att hålla. Materialet är extremt stabilt och används bland annat för beklädnad av husfasader.

Gräskanter av cortenstål är det perfekta valet om du vill kombinera hållbarhet med ett extraordinärt utseende. Tack vare det robusta materialet kan du vara säker på att din gräskant kommer att stå emot miljöpåverkan och inte behöver bytas ut inom en överskådlig framtid.

Gräskant av aluminium

Aluminium är en lättmetall som används inom otaliga områden, från aluminiumfolie till bilkarosserier och konstruktion av små fartyg. Bland annat är aluminium också mycket lämpligt för tillverkning av falsar.

Falsar av aluminium kännetecknas av sin låga vikt. Detta gör att de kan läggas utan problem, även utan en andra person. Dessutom kännetecknas de av ett modernt utseende. Till skillnad från cortenstål korroderar aluminium normalt sett inte.

Till skillnad från cortenstål är aluminium visserligen ganska stabilt, men det är inte lika motståndskraftigt som till exempel rostfritt stål. Detta bör definitivt beaktas vid planeringen. För särskilt trafikerade trädgårdar är en gräskant i aluminium därför endast lämplig i begränsad omfattning.

Kostnadseffektiv gräskant i plast

Den behöver naturligtvis inte nödvändigtvis vara gjord av metall. Istället kan du också välja en gräskant av plast. Jämfört med material som aluminium eller cortenstål är plast vanligtvis mycket billigare.

Materialet är dock väderbeständigt, så en lång livslängd garanteras vanligtvis utan problem. Eftersom återvunnet material ofta används vid tillverkningen av rabattkanter i plast är användningen av denna variant vanligtvis inte förknippad med onödig miljöpåverkan.

Rabattkanter i plast finns i otaliga utföranden. Välj till exempel praktiska gårdsartiklar som du kan lägga ut på nolltid. Dessutom erbjuds rabattkanter i plast även i stenutförande, så du har ett fritt val när det gäller trädgårdsdesign även med en stram budget.

I princip kan en gräskant i plast lätt konkurrera med aluminium eller rostfritt stål när det gäller hållbarhet. Du bör dock vara medveten om att plastens belastningskapacitet är betydligt lägre.

Särskilt praktiskt:

Förutom enskilda element som sätts in i varandra för att uppnå den önskade längden finns Rebate edge också som ett band. Det är särskilt enkelt att lägga ut ett kantband för gräsmattor. Den behöver nämligen bara rullas ut och klippas till önskad längd innan den läggs i marken.

Säkerhetsremsor för gräsmattor finns också i olika material. Du kan till exempel välja mellan aluminium, cortenstål eller till och med plast.

Detta säkerställer att din gräskantremsa motsvarar exakt dina idéer och att den gräskantremsa som du lägger ut i bara några få steg passar perfekt in i trädgårdens övergripande design.

Robust och individuellt: kantlist av sten

Om du föredrar mer naturliga material när du utformar din trädgård kan du också använda olika stenar för din kantlist i stället för plast och metall.

I det här fallet har du också många alternativ att välja mellan. Granit, travertin, sandsten och kalksten är till exempel särskilt populära material för trädgårdsdesign. Förutom natursten kan du också använda tegel eller takpannor och skapa en unik gräskant med dem.

Då de flesta stenar är mycket robusta och väderbeständiga behöver du normalt sett inte oroa dig för hur länge din gräskant av natursten kommer att hålla. Du bör dock vara medveten om att det är relativt arbetskrävande att lägga en gräskant av sten och ibland kräver lite extra arbete.

Men om du är villig att stå ut med det kommer du säkert att bli mer än nöjd med resultatet. Med stenar kan du skapa en särskilt individuell design för din gräskant som inte finns i någon annan trädgård.

Jord för evigt: betongkanter

Betong är särskilt okänslig för yttre påverkan. Det gör det till ett utmärkt material om du värdesätter motståndskraft och hållbarhet i din rabatterade kantlist. Betongfogkant kräver inget särskilt underhåll. De behöver inte målas eller behandlas på något annat sätt.

Tidigare kännetecknas betong av sin enorma flexibilitet och ett brett utbud av färger. Du kan välja mellan många olika former för din gräskant, vilket ger både kurvor och raka linjer med en robust kant.

Innan du köper en gräskant i betong är det dock inte alls lika lätt att installera som en gräskant i lättmetall eller plast. Men betong passar inte för alla trädgårdar. Därför kan du mycket väl göra ett bättre val med en annan variant.

Bänkkanter erbjuder en mängd olika designalternativ

Bänkkanter visar sig vara extremt mångsidiga och kan därför ge ett viktigt bidrag till utformningen av din trädgård. Detta beror inte bara på de många olika utförandena och materialen, utan också på att en gräskant inte bara lämpar sig som en kant för gräsmattan.

Du kan också använda Discount Edge till exempel som en kant för rabatter och på så sätt visuellt förstärka dina rabatter. Träd och trädgårdsgångar kan också iscensättas perfekt med en matchande gräskant.

Det finns därför praktiskt taget inga gränser för din kreativitet. Vi är därför övertygade om att du kommer att bli nöjd med den visuella effekten av dina Rabattkanter och att du inte kommer att vilja sakna dem i din trädgård i framtiden.

Trädgårdsgångar med hjälp av en gräskant

Trädgårdsgångar är förstås en del av varje trädgård. Med en gräskant kan du skapa dina stigar särskilt enkelt. Till och med kurvor är inga problem.

Du behöver inte begränsa dig till en rak stig, utan kan planera och genomföra din trädgårdsväg enligt dina önskemål. Genom att skapa en gräskant kan du tydligt avgränsa stigen från gräsmattan, så att den visuellt lyfts fram perfekt.

Materialvalet är naturligtvis helt upp till dig. Beroende på hur stigen ska löpa har du ett brett utbud av lösningar att välja mellan. Men om din stig ska löpa i böjda linjer genom trädgården behöver du en gräskant som ger dig flexibiliteten att göra det.

Även i det här fallet behöver det inte nödvändigtvis vara en gräskant av metall eller plast. Alternativt kan gräskanten också vara gjord av stenar. Det borde därför inte vara svårt för dig att hitta ett material för gräskanten som avgränsning för trädgårdsgången som uppfyller dina krav.

Vad du än gör innan du börjar arbeta rekommenderar vi att du gör en skiss över din trädgårdsväg och att du mäter och markerar dess sträckning noggrant. På så sätt vet du i förväg var gräsmattan måste tas bort och jorden avlägsnas.

Normalt sett räcker det med en spade för detta ändamål. Du kommer dock att behöva ta bort mycket jord även om trädgårdsgångarna är smala. Det är därför vanligtvis mycket arbete.

När du har tagit bort jorden kan du sätta gräskanten i kanten av stigen och fylla på jorden igen. Nu är det dags att färdigställa trädgårdsgången. Använd till exempel grus för att göra detta. Grus är inte bara särskilt snabbt att fylla ut din nya trädgårdsväg. De finns också i otaliga olika storlekar och färger.

Vad gör en bra gräskant?

Det är viktigt att du är uppmärksam på god kvalitet när du köper rabatterade kanter. Det innebär framför allt att materialet de är tillverkade av ska vara så väderbeständigt som möjligt.

Om du bara installerar en obehandlad plåt som gräskant kan du vara säker på att den kommer att börja rosta på nolltid och du kommer snart att behöva byta ut gräskanten runt din gräsmatta. Detta är frustrerande och kommer att kosta dig onödig tid.

Men bortsett från detta är du i stort sett fri att välja vilken gräskant du vill installera i din trädgård. Om du föredrar ett särskilt okomplicerat alternativ är till exempel en robust gräskant i aluminium eller rostfritt stål idealisk.

Om du däremot vill ha ett mer naturligt utseende kan en gräskant i sten vara den perfekta lösningen för dig. I det här fallet bör du dock räkna med en mycket högre arbetsbelastning för att lägga din gräskant.

Med tanke på att din gräskant sannolikt kommer att vara ett permanent inslag i din trädgård i många år bör du inte använda ansträngningen att lägga den som huvudkriterium, utan istället, förutom en lång livslängd, först och främst uppmärksamma ett attraktivt och matchande helhetsintryck.

Kanter av metall och stål är lätta att hantera

Om du vill förhindra att gräset sprider sig okontrollerat i rabatter och på trädgårdsgångar, är metallkanter det bästa valet. Det beror på att den sitter tillräckligt djupt i marken för att stoppa gräsrötterna, så att du inte ständigt behöver klippa gräskanten i onödan.

Detta gäller i princip också för en gräsrand av sten med en betongbotten. Våra praktiska metallkanter kan däremot läggas ner i marken särskilt snabbt och enkelt. Samtidigt ser ett stort urval av olika profiler till att du garanterat hittar en lösning som du gillar när du köper din gräskant.

Fördelar med falsar i metall eller stål

Falsar i metall och stål har många fördelar. Förutom att de är lätta att använda vid läggning är de också mycket flexibla. Metall kan till exempel, trots sin robusthet, lätt användas för att lägga en gräskant runt om och avgränsa till exempel ett träd med den.

En av de främsta fördelarna med falsar i metall och stål är:

●        Hållbarhet och väderbeständighet

●        Finns i en mängd olika färger

●        Lätt att justera till rätt längd

●        Perfekt för en modern trädgårdsdesign

●        Inga dyra specialverktyg behövs för installation

Speciell rabattkant för robotgräsklippare

En robotgräsklippare har själv en kant. Därför kan den inte upptäcka kanter och hörn. Som ett resultat kommer det alltid att finnas en smal remsa kvar i kanterna av gräsmattan.

För att undvika detta och för att slippa göra det själv efter att ha använt robotgräsklipparen rekommenderar vi att du köper en riktig klippkant. En klippkant är utrustad med en distans som kallas för stång.

Stången vilar på marken och bildar en rät vinkel med klippkanten. Det säkerställer att robotgräsklipparen kan klippa hela gräsmattan och att inga irriterande remsor lämnas kvar i kanten.

Hur läggs en gräskant?

Det är i princip inte särskilt komplicerat att lägga en gräskant i din egen trädgård. Du bör dock lägga lite tid på att planera i förväg. På så sätt slipper du onödigt arbete och ser till att slutresultatet verkligen motsvarar dina idéer.

Avhängigt av projektet kan det vara ganska användbart att i förväg registrera gräskantens förlopp på en ritning, så att du inte förbiser några relevanta punkter och det praktiska genomförandet blir så enkelt som möjligt för dig.

Viktiga verktyg för installationen av gräskanten

Förutom själva gräskanten behöver du naturligtvis några verktyg för installationen. Dyra specialverktyg är dock inte nödvändiga i de flesta fall.

Med följande verktyg kan du installera din gräskant på nolltid:

●    Byggsnöre och träpålar

●    Vattenpass

●    Gummihammare

●    Spade och skottkärra

Det första du bör göra är att markera gräskantens planerade sträckning. För att göra detta sätter du en träpål i marken i varje ände och spänner konstruktionsslingan mellan dem. Om du vill ha en böjd eller rund gräskant kan du istället använda en trädgårdsslang som du helt enkelt lägger på marken.

Grav nu längs markeringen med spaden så att du får ett lämpligt spår där gräskanten kan läggas. Samla bara upp jorden i skottkärran och fyll den när du har lagt gräskanten.

Sätt nu gräskanten i marken. Använd vid behov gummiklubban för att göra detta. Beroende på jordens beskaffenhet och vilken typ av gräskant du har valt kan det också vara nödvändigt att säkra gräskanten på plats med lämpliga markankare för att säkerställa tillräcklig stabilitet.

Kontrollera att din konstruktion är jämn med hjälp av ett vattenpass innan du fyller på jorden. Använd aldrig en metallhammare för att sätta gräskanten, eftersom det är mycket lätt att skada materialet.

Läggning av gräskanten i en betongbotten

Bemärk att alla typer av gräskanter inte kan läggas på det sätt som beskrivs ovan. Beroende på material och utformning kan en betonggrund vara nödvändig för att gräskanten ska sitta stadigt i marken.

För detta ändamål behöver du råmaterialet till betongen och helst en betongblandare, som du vanligtvis kan låna ganska billigt från järnaffären. Om du vill spara på kostnaderna kan du naturligtvis också blanda din betong för hand. Detta innebär dock, särskilt vid större mängder, en hel del arbete.

Som ett resultat av detta måste du först gjuta betongfundamentet och sedan placera gräskantens enskilda delar i det. Använd ett vattenpass för att se till att gräskanten är rak och gör justeringar om det behövs.

När du har gjort detta behöver du bara ha tålamod och vänta på att betongfundamentet ska härda helt, vilket ibland kan ta en viss tid beroende på längd och bredd. När fundamentet har härdat kan du lägga full vikt på gräskanten och, om du vill, fylla ut eventuella skarvar med injekteringsbruk.

Är ett betongfundament absolut nödvändigt för Stone Rebate?

I princip behöver Stone Rebate inte nödvändigtvis installeras i ett betongfundament. Om gräskantens enskilda element har en hög vikt rekommenderas dock åtminstone ett fundament av sand och grus som kompakteras med en handpump.

Även med större betongelement eller naturstenar finns det annars en risk att enskilda element sjunker ner och att gräskanten, som lagts med stor möda, med tiden blir alltmer krokig.

Praktiska tillbehör till Rebate Edging

I vår webbshop hittar du inte bara ett stort urval av Rebate Edging i olika utföranden och av olika material. Självklart har vi också de tillbehör som du behöver för att lägga Rebate Edging i din trädgård. I vårt sortiment finns till exempel praktiska hörnkopplingar och markankare, som gör att du kan fästa din Rebate Edging ordentligt i marken.

Med vår hjälp lyckas du garanterat lägga din Rebate Edging utan problem, utan att behöva spendera mycket tid i byggvaruhuset för att köpa eller transportera allt mödosamt hem i din egen bil.

Köp högkvalitativ Rebate Edging online

Om du letar efter en passande gräskant för utformningen av din trädgård, hittar du den garanterat hos oss. Vi har ett brett utbud av Rebate Edging av olika material.

Du kan till exempel välja mellan Rebate Edging av högkvalitativt cortenstål, aluminium eller rostfritt stål. Vi har garanterat något som passar dig.

Beställ gräskanten och matchande tillbehör bekvämt online utan shoppingstress och få allt levererat hem till dig snabbt och pålitligt. När du köper från vår webbutik kan du dra nytta av låga priser, utmärkt kundservice och högkvalitativ rabattkantning och andra produkter för trädgårdsdesign som garanterat inte lämnar något att önska.