Skydd av bladverket

Lövskydd för hängrännor

Och utan lämpligt skydd för hängrännor är det omöjligt att undvika att löv och andra främmande föremål samlas i hängrännan med tiden. För att förhindra att detta täpper till rören rekommenderas det att installera ett lövskydd på rännan.

Köp lövskydd för rännor : Vad måste man tänka på?

Om du vill köpa ett lövskydd till din ränna kommer du snabbt att upptäcka att utbudet är stort och att du måste välja mellan olika lösningar.

Detta betyder dock inte att valet av skydd för rännor är helt upp till dig. För att lövskyddet ska fylla sitt syfte är det viktigt att det passar både till taket och till själva rännan.

I detta sammanhang spelar särskilt följande faktorer en roll:

  • Typ av ränna

  • Storlek på rännan

  • Material för hängrännan

  • Typ av tak

Typ av ränna

Om din ränna är halvcirkelformad kan du skydda den mot löv med antingen en halvcirkelformad skärm, en rännpärla eller ett nät. Om det däremot är en lådrännan kan du inte använda vare sig en rännpärla eller ett halvrunda nät för att skydda löven.

Gutterstorlek

För att rännstensskyddet ska få önskad effekt är det nödvändigt att köpa det i en design som passar rännstens storlek. Regnrännor finns normalt i olika standardstorlekar. Detta är dock inte alltid fallet med hängrännor för trädgårdsskjul, och därför måste du vara extra noga med att köpa rätt storlek.

Material för rännor

Medan plastrännor kan förses med ett lövskydd av vilket material som helst, är detta inte alltid fallet med metallrännor. Det finns nämligen material som inte passar ihop och som därför inte bör användas tillsammans. Detta gäller till exempel järn eller zink tillsammans med koppar.

Typ av tak

Sist men inte minst är det viktigt att ta hänsyn till takets utformning när du köper ett skydd för rännor. På sadeltak, till exempel, sticker tegelpannorna ofta ut en bit in i rännan. I det här fallet kan du inte installera ett halvcirkelformat, uppåt böjt galler som bladskydd. I stället behöver du ett platt rännskydd som du kan montera under plattorna.

Galler som lövskydd för hängrännor

Ett galler skyddar din hängränna särskilt tillförlitligt mot löv och annat skräp. Rännstensskydd finns i plast eller metall. Dessutom finns de i både platta och halvcirkelformade former.

Vid köpet ska du se till att skyddsgallret passar din ränna och när du installerar det ska du se till att det inte finns några luckor på båda sidor av rännan genom vilka främmande föremål kan komma in i rännan.

Rännstensborstar för lövskydd och fågelavvisning

Det är inte ovanligt att fåglar använder hängrännor som häckningsplatser. För att förhindra detta är en rännstensborste ett bra sätt att göra det. Som namnet antyder är det faktiskt en typ av lång borste som placeras i rännstenen.

Rännstensborstar kallas ibland för rännstensborstar. När de har rätt storlek är de ett pålitligt lövskydd och hjälper samtidigt till att avskräcka fåglar. Det är dock nödvändigt att avlägsna löv från rännstensborsten då och då. Tänk också på att denna form av lövskydd inte skyddar dina hängrännor särskilt bra mot barrträdsnålar och andra främmande föremål av liknande storlek.

Nät som skydd för rännor

Förutom robusta galler och rännstensgaller kan du också använda ett skydd för regnrännan i form av ett enkelt plastnät. Om du letar efter god kvalitet när du köper och är försiktig när du installerar den kan du vanligtvis räkna med att en sådan lövskyddskåpa håller ganska länge.

Köp lövskydd för hängrännor

Om du letar efter ett lämpligt lövskydd för din ränna har du kommit till rätt ställe. I vår webbshop hittar du ett urval av högkvalitativa produkter som skyddar din ränna från att täppas till av löv och andra främmande föremål.

Köp ditt rännstensskydd bekvämt online och dra nytta av låga priser, hög produktkvalitet och pålitlig leverans till önskad adress.