Vattenutlopp

Vattenutlopp: ett mycket speciellt blickfång för din egen trädgård

Vattenutlopp är ett utmärkt sätt att berika din egen trädgård med ett fantastiskt blickfång. Beroende på utformningen kan de användas till exempel som en dekoration för trädgårdsdammen eller till och med som en unik väggfontän.

Vattenspridare för väggfontäner

Vattenutlopp är figurer som används som dekorativa vattenutlopp. De användes för hundratals år sedan för källor och fontäner. Eftersom de på den tiden ansågs ha skyddande krafter kallas de ibland fortfarande för brunnsvakter.

Förr i tiden var gargoyles vanligtvis mystiska varelser som skulle skydda värdefulla vattenkällor med sitt skrämmande utseende.

Dessa figurer finns fortfarande att köpa. De flesta moderna gargoyles ser dock mycket vänligare ut och har till exempel formen av en sol, en stjärna eller till och med ett djurhuvud. I dag handlar det trots allt inte längre om att hålla onda krafter borta. Istället tjänar en gargoyle bara till att visuellt förstärka en befintlig väggfontän.

Vattenspridare för trädgårdsdammar

Inom vattenutlopp som används som vattenutlopp för väggfontäner finns det också många modeller som kan placeras på eller i trädgårdsdammar.

De flesta av dem är djurfigurer, till exempel grodor, fåglar eller sköldpaddor. Den som gillar den särskilt iögonfallande, men som också hittar till sin trädgårdsdamm till exempel gargoyles i form av änglar eller gamla gudar.

Vattentillförseln sker med hjälp av en lämplig pump eller slangar direkt från trädgårdsdammen, så att gargoyles inte förbrukar något extra vatten. Förutom detta har vattenutkastare i dammar också ett praktiskt syfte. De bidrar till att syresätta vattnet, vilket bland annat har en positiv effekt på tillväxten av vattenväxter i bassängen.

Vattenuttag för alla smaker

Om du letar efter en gargoyle kommer du snabbt att upptäcka att du kan välja mellan många olika modeller, storlekar och material.

Till exempel är gargoyles av gjutjärn särskilt populära. Dessutom finns det modeller av sten eller keramik.

Chanserna är därför goda att hitta en gargoyle som både passar in i resten av trädgården och passar köparens personliga smak.

Köp vattenuttag

I vår onlinebutik hittar du olika vattenutlopp av hög kvalitet som du kan använda för att framhäva din trädgårds design på ett skickligt sätt. Köp en gargoyle av ditt val direkt online och se fram emot en mycket speciell blickfångare som garanterat kommer att glädja dig.