Bevattningsslang

Vattenslangar av hög kvalitet för krävande trädgårdsägare

För att växterna i trädgården ska kunna växa optimalt är det viktigt att vattna tillräckligt, åtminstone under sommarmånaderna. I stället för att använda tunga vattenkannor är det en bra idé att använda en praktisk vattenslang för detta ändamål.

De största fördelarna med en bevattningsslang i en översikt

  • Vattenslangar gör det mycket enklare att vattna växter.

  • Med en vattenslang kan vattnet fördelas särskilt jämnt.

  • Avhängigt av utformningen kan vattenförbrukningen i trädgården minskas med upp till 70 procent.

  • När du vattnar med en trädgårdsslang kan vattnet fördelas direkt över jorden.

Vattenslangar: mycket mer än en enkel trädgårdsslang

Vattenslangar finns i många längder och olika varianter, så de kan användas för att försörja även mycket stora trädgårdar utan problem och trädgårdsägare kan välja en lösning som passar deras egna idéer.

Självklart vet alla amatörträdgårdsmästare vad en trädgårdsslang är och hur man ansluter den till sin sprinkler eller använder den för att vattna sina växter med hjälp av ett lämpligt tillbehör.

Det finns dock ett antal andra bevattningsslangar som skiljer sig från enkla trädgårdsslangar och som gör det mycket enklare att vattna växter i trädgården. Förutom konventionella trädgårdsslangar, som också finns i form av praktiska spiralslangar, finns det till exempel sprutslangar, pärlslangar och droppslangar.

Sprutslangar

Sprutslangen är en klassiker bland bevattningsslangarna. Den finns i olika längder och kan enkelt anslutas till en vattenkran. Vattnet sprutas ut genom små hål i slangen och regnar sedan ner på de omgivande växterna. Därför kallas sprutslangen ofta för en sprinkler.

Droppslangar

En droppslang är utrustad med små hål genom vilka vattnet kommer ut droppvis . Denna typ av bevattningsslang kan installeras inte bara ovanför marken, utan även under jord under vissa förhållanden. Med hjälp av en droppslang försörjs växtrötterna optimalt utan att skada unga växters blommor och blad.

Pärlslangar

Tack vare det speciella materialet kommer vattnet mycket långsamt ut ur en pärlslang. Eftersom de små vattenpärlorna frigörs gradvis når en särskilt stor del av vattnet växterna. Detta garanterar att endast en liten mängd vatten slösas bort, vilket sparar onödiga kostnader.

Använd bevattningsslangar ovanför eller under marken

Avseutom klassiska sprutslangar kan bevattningsslangar också installeras under jord. På så sätt är de inte i vägen och stör inte heller det visuella utseendet. Att använda en bevattningsslang under jord har också den stora fördelen att vattnet släpps ut direkt i marken, så nästan inget av det avdunstar.

Om du väljer att lägga dina bevattningsslangar ovanför marken sparar du förstås arbete. Vattenförbrukningen är dock märkbart högre med detta alternativ, eftersom en del av det vatten som kommer ut oundvikligen kommer att avdunsta. Till skillnad från underjordiska bevattningsslangar är det också viktigt att notera att det måste finnas ett tillräckligt högt vattentryck.

Högkvalitativa bevattningsslangar har hög hållbarhet

Som med andra produkter för trädgårdsdesign och underhåll finns det ganska stora kvalitetsskillnader när det gäller bevattningsslangar. För att säkerställa att du kan lita på en så lång livslängd som möjligt rekommenderar vi att du alltid föredrar trädgårdsslangar av hög kvalitet, till exempel de som finns hos oss.

Försörja bevattningsslangar via regntunnor

Vattenförsörjning med kranvatten är inte bara dyrt, utan i vissa fall endast tillåtet i begränsad omfattning. Många trädgårdsägare undrar därför om de inte helt enkelt kan ansluta sina bevattningsslangar till en regntunna.

I princip är detta fullt möjligt. Du kan antingen använda en kompakt dränkbar pump för detta ändamål eller också använda gravitationen för att transportera vattnet från tunnan via bevattningsslangen till växterna.

I det här fallet bör du dock tänka på att du behöver en så stor regntunna som möjligt för ditt projekt. Välj helst en regntunna med en kapacitet på minst 1 000 liter.

Köp bevattningsslangar

Om du behöver en bevattningsslang till din trädgård har du kommit till rätt ställe. I vår butik hittar du ett urval av högkvalitativa trädgårdsslangar i olika utföranden.

Köp dina bevattningsslangar bekvämt online. Vi levererar ditt köp snabbt och pålitligt så att du snart kan använda dina trädgårdsslangar för första gången och förse dina växter med rätt mängd vatten utan problem.