Gabioner

Gabioner av hög kvalitet för kreativ design av din trädgård

Gabioner imponerar med hållbarhet , ett attraktivt utseende och mångsidiga användningsområden i trädgårdsdesign. Det är därför inte så konstigt att de robusta stenkorgarna blir mycket populära bland allt fler amatörträdgårdsmästare.

Vad är gabioner?

Gabioner är robusta nätkorgar som kan fyllas med stenar. Därför kallas de ibland för stenkorgar. Gabioner finns i olika storlekar och former.

De finns till exempel i form av runda och vinklade pelare samt raka och böjda väggelement i olika höjder och bredder. Vilken variant som är den rätta beror på stenkorgarnas användningsområde.

Varför gabioner är ett bra val i trädgårdsdesign

  • Korgarna är mycket lätta att sätta upp och fylla med stenar .

  • Det krävs inga särskilda kunskaper eller specialverktyg för montering.

  • Gabioner är väderbeständiga, hållbara och lätta att underhålla.

  • De robusta stenkorgarna har otaliga varianter och erbjuder en mängd olika designalternativ.

Gabioner för kräsna amatörträdgårdsmästare

Tack vare sin höga stabilitet och hållbarhet är gabioner det perfekta valet för krävande trädgårdsmästare. Till skillnad från träkomponenter behöver stenkorgar inte målas med jämna mellanrum.

Trots det hanterbara underhållet klarar de lätt av elementen och fortsätter att se bra ut flera år efter installationen. Om du vill framhäva din trädgårdsdesign på ett skickligt sätt utan att behöva börja om från början varje år och reparera skador som orsakats av vädret, är du definitivt på rätt väg när du köper gabioner.

Gabioner för kommersiella och offentliga platser

Med tanke på den höga stabiliteten är gabioner inte bara lämpliga för utformning av hemträdgårdar. De kan lika gärna användas för utformning av offentliga platser eller utomhusområden i kommersiella företag, t.ex. restauranger, och de kan också göra sig gällande genom sin hållbarhet och sitt låga underhåll.

Gabioner: Perfekt för kreativ trädgårdsdesign

Förutom sin exceptionella hållbarhet kan gabioner också imponera med sina olika användningsområden. Det betyder att det nästan inte finns några gränser för din kreativitet när det gäller trädgårdsdesign.

Till exempel kan du använda stenkorgarna som ett trädgårdsstaket , för att bygga en upphöjd rabatt eller som en avskärmande skärm som du skickligt kan dölja oattraktiva delar av din trädgård, till exempel var dina sopkärl är placerade.

Kanske vill du ha en speciell sittplats eller en öppen spis i trädgården som inte finns i någon annan trädgård i grannskapet. Även i detta fall är gabioner i lämplig form och storlek ett utmärkt val för att genomföra ditt projekt.

Gabions upphöjda säng: Ett bra alternativ till trä

Om du vill skapa en Upphöjd säng och inte vill förlita dig på de vanliga träbyggsatserna är gabioner det perfekta alternativet.

Med hjälp av korgarna fyllda med stenar kan du förvandla din högbädd till ett absolut blickfång i trädgården, som du kan njuta av i många år tack vare materialets väderbeständighet.

Använd till exempel gabioner för att skapa en Upphöjd säng för grönsaker eller frukt eller för att försköna din trädgård med färgglada blommor. Möjligheterna är enorma och stenkorgarna ser till att dina växter är väl skyddade och kan frodas optimalt.

Gabionstaket: en skräddarsydd avskärmning på nolltid

Avhängigt av de lokala förhållandena kan det vara nödvändigt att skydda den egna trädgården från grannars eller förbipasserandes nyfikna blickar.

Gabioner är idealiska för detta ändamål. Ett gabionstaket eller en gabionvägg kan inte bara byggas på mycket kort tid. Stenkorgarna uppfyller också sitt syfte omedelbart efter montering.

Om du däremot skulle förlita dig på en häck som insynsskydd måste du vänta flera år tills växterna har nått tillräcklig höjd och vuxit ihop ogenomskinligt. Med en gabionvägg behöver du inte vänta så länge. Dessutom slipper du det underhållsarbete som en häck innebär, utan att behöva avstå från en visuellt tilltalande trädgårdsavgränsning på grund av det.

Vilka stenar är lämpliga för gabioner?

Det är inte bara de många olika formerna som gör gabioner så mångsidiga. Dessutom kan du också se till att det blir ett individuellt utseende enligt din personliga smak genom att välja stenar för fyllningen.

Till exempel kan du använda runda stenar, stenar från stenbrott eller dekorativa flisor. Så länge stenarna är tillräckligt stora för att inte falla igenom gabionernas galler, kan du fritt välja form.

Detta gäller i princip även stenarnas färg . För en medelhavsmiljö, till exempel, har du helt rätt med varma färger, medan vita stenar är särskilt ädla och subtila, mörka färger ser särskilt tidlösa ut. Om du vill kan du naturligtvis också kombinera olika färger med varandra.

Och även om valet av stenar till stor del är upp till dig, bör du ta hänsyn till var gabionerna ska placeras när du fattar ditt beslut. Detta beror på att mossa och alger bildas relativt snabbt på stenarna i skuggiga och fuktiga områden. Eftersom detta är lättare att se på ljusa material kan mörka stenar hjälpa till att undvika ytterligare underhåll i detta fall.

Rengör och underhåll Gabioner

Gabioner är generellt sett mycket lättskötta. Det kan dock vara nödvändigt att då och då rengöra stenarna i korgarna från mossa och alger. För detta ändamål är det bäst att använda en speciell stenrengörare som finns i alla välsorterade järnaffärer.

Bortsett från detta kan du vanligtvis avstå från ytterligare underhållsåtgärder för gabioner av hög kvalitet och ändå lita på en lång livslängd.

Köp gabioner

Om du vill köpa gabioner av hög kvalitet till din trädgård är du helt rätt hos oss. I vår webbshop hittar du ett stort urval av robusta stenkorgar som du kan använda för trädgårdsdesign.

Köp dina gabioner bekvämt online och få din beställning levererad direkt hem till dig. När du handlar hos oss bestämmer du dig för förmånliga priser och en hög produktkvalitet som inte lämnar något att önska.