Upphöjd Säng

Blompyramider: det perfekta blickfånget för din trädgård

När du utformar din egen trädgård finns det nästan inga gränser för kreativiteten. Särskilt blomsterpyramider kan vara ett verkligt blickfång och visa sig vara en utmärkt lösning, särskilt för utformning av mindre områden.

En blomsterpyramid i metall eller aluminium kan planteras helt enligt dina idéer och erbjuda till exempel blommor eller till och med ett urval av dina favoritväxter.

Vad är en blomsterpyramid?

Som namnet antyder är en blomsterpyramid en slags rabatt med flera nivåer. Som vanligt med pyramidformade föremål är en blomsterpyramid bredast i botten och blir smalare och smalare mot toppen.

De enskilda nivåerna kan planteras med blommor och andra växter enligt önskemål. Rätt placerad kan en pyramid av blommor vara en riktig tillgång i vilken trädgård som helst.

Pyramider av blommor i olika storlekar och former

Blompyramider finns i många olika varianter. Det finns både stora och små modeller tillverkade av olika material. Formen kan också variera och vara rund, fyrkantig eller till och med sexkantig.

En blomsterpyramid kan också ha olika antal nivåer. Oavsett om det är tre, fyra, fem eller fler nivåer - valet är stort och ger dig maximal flexibilitet i trädgårdsdesignen.

Pyramider av blommor från planteringslådor

Plantakorgens blomsterpyramider kan sättas upp flexibelt och tas ner mycket snabbt vid behov. Eftersom de inte behöver fästas i marken.

Detta gör en sådan pyramid till exempel till det perfekta valet för att utforma utomhusområdet på restauranger eller ölträdgårdar individuellt och färgstarkt.

En sådan pyramid är också lämplig att placera på terrasser och balkonger. På så sätt behöver du inte avstå från en frodig plantering trots hanterbara utrymmesförhållanden och kan utnyttja utrymmet optimalt.

Pyramider av blommor i form av en upphöjd bädd

Skapandet av en upphöjd bädd i flera nivåer är en annan populär form där blomsterpyramider kan hittas i många trädgårdar. Till skillnad från pyramider gjorda av blomkrukor kan den här versionen inte monteras och demonteras på ett flexibelt sätt.

En sådan blomsterpyramid har istället sin fasta plats. Den består av flera nivåer som var och en utgörs av en bård. Den lägsta nivån är inbäddad i marken, så att konstruktionen har ett säkert stöd och du kan njuta av den permanent.

Pyramider av blommor finns i olika material

Om du bestämmer dig för att köpa en blomsterpyramid är den första frågan du ställs inför vilket material den ska vara gjord av. Valet här är ganska stort, så beslutet är inte alltid lätt.

Och även om det i princip inte finns något rätt eller fel i valet av material bör du ändå se till att köpa en blomsterpyramid av väderbeständigt material.

Detta gäller särskilt om du väljer en modell som är inbäddad i marken. Risken för rost är särskilt stor i marken på grund av den sura miljön, så om du använder olämpliga material innebär det att du sannolikt inte kommer att ha glädje av ditt nyförvärv särskilt länge.

Långlivade blomsterpyramider i metall

Blompyramider i metall finns i olika utföranden. Om materialet har behandlats på rätt sätt är de verkligen en hållbar lösning för trädgårdsdesign.

Moderna blomsterpyramider i aluminium

Aluminium är en lättmetall som är idealisk för att göra moderna blomsterpyramider. Genom att välja en blomsterpyramid i aluminium väljer du en robust produkt som kommer att förhöja din trädgård och som garanterat kommer att fånga besökarnas uppmärksamhet.

Aluminium är i viss mån skyddat mot rost. Detta innebär att en blomsterpyramid tillverkad av denna metall är mycket väderbeständig och idealisk för att permanent dekorera din trädgård.

Tidigare är materialet mycket lätt, vilket gör en blomsterpyramid av aluminium särskilt lätt att sätta upp. Uppbyggnaden går snabbt och kräver oftast inte ens hjälp av en andra person.

Blompyramider i trä

Förutom material som cortenstål och aluminium tillverkas även blomsterpyramider av trä och andra material. Detta ger ett mycket naturligt utseende som i vissa trädgårdar passar särskilt bra ihop med resten av designen.

Blompyramider i trä finns både för placering på balkonger och terrasser och i form av permanent placerade upphöjda rabatter. I princip finns det inget som hindrar dig från att använda en pyramid i trä. Du bör dock vara medveten om att materialet vanligtvis har en kortare livslängd än vad som är fallet med till exempel aluminium.

Bygg din egen blomsterpyramid

I princip behöver du inte nödvändigtvis välja en färdig uppsättning från en specialbutik när du bygger en blomsterpyramid. Alternativt kan du bygga din pyramid själv av lämpliga material.

Detta förfarande är vanligtvis förknippat med lite mer arbete. Men du kan använda din blomsterpyramid i praktiken enligt dina önskemål och idéer.

Se dock till att de material du väljer är så väderbeständiga som möjligt och att konstruktionen har tillräcklig stabilitet. För först då kommer din blomsterpyramid att berika din trädgård permanent.

Hur kan man plantera en blomsterpyramid?

För vilka växter du vill använda din blomsterpyramid är helt upp till dig. Använd till exempel din blomsterpyramid för att skapa en färgstark blomsterrabatt i flera nivåer.

Alternativt kan du också förvandla din blomsterpyramid till en kompakt örtagård och plantera den till exempel med basilika, persilja, gräslök, salvia och andra välsmakande örter.

Det enda du behöver tänka på när du planterar är att växterna du väljer inte ska vara för stora. Vissa blomsterpyramider har dock en bottenvåning som är ungefär två meter i diameter. Du bör därför inte ha några problem att hitta en tillräckligt stor modell som passar dina planer.

Fördelar med en blomsterpyramid

Blompyramider har många fördelar och är därför med rätta ett populärt inslag som blir allt vanligare i trädgårdsdesign, och är ett utmärkt val för att försköna offentliga områden.

En upphöjd bädd ger särskilt följande fördelar:

●          Ett brett urval av olika utföranden för att passa alla smaker

●          Olika storlekar och material tillgängliga

●          Enkel installation och robust konstruktion

●          Optimal användning av tillgängligt utrymme

●           Kan fyllas flexibelt med blommor eller grödor

●           Exceptionell visuell höjdpunkt för trädgårdar, balkonger och terrasser

Vilken pyramid passar mig?

Vilken pyramid du ska välja beror på olika faktorer. Förutom det tillgängliga utrymmet spelar även platsen där du vill placera den en roll.

Om du vill att din blomsterpyramid ska försköna din balkong eller terrass behöver du naturligtvis en fristående modell som består av enskilda planteringsbehållare. Om du däremot planerar att placera den på gräsmattan eller i en av dina rabatter kan du välja en pyramid som är fast förankrad i marken. I det här fallet har du förmodligen lite mer utrymme till förfogande, så du kan välja en motsvarande större modell.

Köp blomsterpyramider online

Om du vill försköna din trädgård med en passande blomsterpyramid har du kommit till rätt ställe. I vår onlinebutik hittar du olika modeller att välja mellan.

Självklart kan du lita på att våra blomsterpyramider inte lämnar något att önska när det gäller kvalitet. Högkvalitativa och väderbeständiga material garanterar utmärkt stabilitet och lång livslängd.

Beställ din favoritpyramid bekvämt online och dra nytta inte bara av förstklassig kvalitet utan också av låga priser. Vi levererar din beställning snabbt och pålitligt till önskad adress, så att du snart kan börja installera och plantera din blomsterpyramid.